Hjemmearbejde sætter arbejdsmiljøindsatsen tilbage

Coronakrisen har sat os tilbage til niveauet fra 1960’erne, når det gælder dårligt arbejdsmiljø – fordi de færreste private hjem er indrettet til kontorarbejde. Ondt i nakken eller i skulderne og ryggen, hovedpine og snurren i armene, ja det er ofte det mange døjer med, som konsekvens af uhensigtsmæssighederne ved at arbejde uden den rette indretning af arbejdspladsen i hjemmene.

Fysioterapeuterne har fået en øget tilgang af folk med arbejdsskader i den seneste tid på op imod 20 procent, ifølge Kristeligt Dagblad, der har været i kontakt med flere fysioterapiklinikker.

En undersøgelse, som Dansk Magisterforening tidligere foretog i 2020 blandt deres medlemmer, viste, at 57 procent oplevede problemer med det fysiske hjemmearbejde, ifølge foreningens formand, Camilla Gregersen.

”Fleksibiliteten og den gode vilje, som medarbejderne udviser ved at arbejde hjemmefra, kan ende med at give problemer på længere sigt, hvis ikke arbejdsmiljøet tages lige så alvorligt, når det udføres på hjemmeadressen, som når det sker på arbejdspladsen,” udtaler safu’s sekretariatsleder Henrik Frimand-Meier og fortsætter: ”Når ca. 4 ud af 10 beskæftigede dansker arbejder hjemme, skal der et yderligere fokus på, hvordan den sunde arbejdsplads sikres, også i de timer, hvor medarbejderen stiller deres hjem til arbejdsgiverens rådighed. Det er nemlig fortsat virksomhedens ansvar, at arbejdet udføres forsvarligt – også når det sker på medarbejderens hjemmeadresse.”

Læs mere om hjemmearbejde