Nytårshilsen

Kære medlem. År 2020 har været et kompliceret år. Mange medlemmer er blevet udsat for store ændringer i deres arbejdssituation. Mange har måttet gøre en ekstra indsats! For safu er vores vigtigste opgave at bakke medlemmerne op, så vi kan rådgive og bistå det enkelte medlem, når der opstår problemer; eller spørgsmål og behov for kvalificerede indspark. Her har 2020 vist os at arbejdsmarkedet bliver mere og mere komplekst. Det vil det sikkert blive ved med, men vi vil gøre hvad vi kan for at følge med udviklingen!

 

År 2021 starter uden tvivl med mange udfordringer på arbejdspladserne. I safu er vi parat til at levere på de områder som vores medlemmer efterspørger. Vi vil fortsat være en ordentlig fagforening, som man trygt kan henvende sig til.

Vi vil styrke safu i 2021. Derfor kører vi en kampagne i januar via” Ud & Se” for at få flere medlemmer. Din hjælp betyder noget, så hvis du lægger et godt ord ind for safu, når du taler med dine kolleger, kan du stadigvæk få et supergavekort på 300 kr. for hvert nyt betalende medlem du skaffer safu.

Husk også, at vi har en række basale ydelser til dig som medlem, der giver dig en række fordele:

·         Bankkonto hos Lån & Spar Bank med særlige fordele

·         Yderst fordelagtige forsikringer hos Runa Forsikring

·         Solid og gennemtænkt pensionsordning i PFA

·         Omfattende gratis onlineskole via AOF

Arbejdsmarkedet i 2021 – der er lys forude – trods alt!

I safu ser vi frem til et år, der er mindre præget af Corona-krisens økonomisk afmatning. OK20 forhandlingerne tegnede til at give det bedste økonomiske aftaleresultat siden finanskrisen, men Covid19 pandemien betød den største sundheds- og økonomiske krise i nyere tid. Arbejdsmarkedet satte en retning, hvor der var aftalt lønstigninger på tre procent, via den såkaldte Fritvalgskonto, men ’Covidbremsen’ satte en effektiv stopper for en del af udviklingen. Den decentrale lønudvikling på det private område blev ikke som forventet. I foråret bremsede alting op og først i tredje kvartal af 2020 begyndte udviklingen på det private område igen at se bedre ud. Lad os håbe optimismen bevares i 2021! Grundet den meget lave inflation er der stadig, modsat tiden efter finanskrisen, mulighed for at sikre reallønnen. Har du spørgsmål om lønudviklingen – så kontakt os i safu – hvis du vil vide mere! Dernæst er det værd at huske, at Corona-krisen har sit udgangspunkt i en pandemi og ikke i grundlæggende problemer med de økonomiske strukturer. Derfor kan vi håbe på, at økonomien vil komme sig hurtigt og vi igen kan se mere lyst på udviklingen. Arbejdsmarkedet vil nok fortsat være præget af usikkerhed. Det kan igen give en ubalance mellem os og arbejdsgiverne, til arbejdsgivernes fordel, hvis ikke vi som ansatte ’kender vores besøgelsestid’. I safu vælger vi at se optimistisk på 2021, men er os samtidig bevidst, at nogle af vores medlemmer fortsat kan komme i klemme. Sker det for dig, så kontakt os så tidligt som muligt, så er vores muligheder for at hjælpe dig større!

Det er vigtigt at have en ordentlig fagforening og et godt netværk at trække på.  Både safu og FTFa står til din rådighed med faglig og relevant støtte. Husk safu som en vigtig del af dit netværk!

Godt nytår!