Flere og flere har under pandemien lært, at det kan være positivt for både den enkelte og arbejdspladsen, at arbejde hjemme. Derfor er der behov for nye mere fleksible arbejdsmiljøregler. Folketinget har vedtaget nye regler om hjemmearbejde. Reglerne gælder, når en ansat arbejder foran en skærm i mere end to hele dage inden for en normal arbejdsuge. De gælder uanset om skærmarbejdet udføres hjemme eller på arbejdspladsen. Skærmarbejdspladsen skal tilbydes ét af stederne.

Reglen om  mere end to dage om ugen skal ses som et gennemsnit over cirka en måned. Dette gælder både skærmarbejde hjemme, på faste arbejdssteder og på skiftende arbejdssteder.

Når man som ansat arbejder hjemme er det vigtigt, at man med de nye regler kan få aftalt fornuftige og fleksible ordninger for hjemmearbejdet. De nye regler er tydeligere og tilgodeser i høj grad ansatte med skiftende arbejdssteder.

 

Skærm og tastatur skal være adskilt
I aftalen er der bla. krav om en særlig indretning af en skærmarbejdsplads. Det er fx helt basalt at skærm og tastatur skal være adskilt, da det er en forudsætning for hensigtsmæssige arbejdsstillinger og bevægelser.

Læs mere om de nye regler på Beskæftigelsesministeriets hjemmeside

Læs mere – 1o gode råd til hjemmearbejde

Læs også safus artikel om meget af det, som du har brug for at vide ved hjemmearbejde