Corona-hjemmearbejdsplads

En stor del af den danske befolkning arbejder i disse dage hjemmefra samtidig med at børnene er sendt hjem fra skole og institutioner. De almindelige rutiner er brudt og nye rutiner skal opfindes. Det er en ligning der kan være svær at få til at gå op. Det kan være svært at opretholde samme effektivitet, når man samtidigt har børnene hjemme. Effektiviteten vil falde, men erfaringen som vi høster, vil uden tvivl kunne bruges når vi kommer på den anden side af Corona-nedlukning og kan vise sig at få stor værdi fremadrettet.

Mange arbejdspladser anvender i dag hjemmearbejdspladser, og for dem , har omstillingen ikke været stor, men for andre arbejdspladser og medarbejdere har det krævet lidt omstilling.

Her er nogle gode råd til hvordan du kommer bedst muligt igennem den nye arbejdssituation:

  1. Sørg for at teknikken virker
  2. Skab en hjemmearbejdsplads
  3. Fortsæt dine normale rutiner inden du tager på arbejde – gå i bad, klæd dig på og sæt dig ved din hjemmearbejdsplads.
  4. Skab stuktur på hverdagen
  5. Afsæt arbejdstid og børnetid
  6. Vær på og vær hurtig til at melde dig i Teams, via telefon eller mail. Orienter dine kollegaer, når du ikke er til at træffe.
  7. Kommuniker med dine kollegaer enten ved at skrive beskeder eller ringe til hinanden.
  8. Lad være med at dømme dine kollegaer og regn med at de alle – ligesom dig selv – arbejder hjemme efter bedste evne.
  9. Nyd fleksibiliteten ved at arbejde hjemmefra og bevar motivationen.

Du kan også hente inspiration fra FH’s onlineskolen, som tilbyder fire kurser i kategorien: “Arbejd hjemmefra: Værktøjer og teknikker”. Alle fire kuser handler om fjernledelse, mødeledelse, projektledelse samt kursus i Microsoft Teams. Du kan læse mere på https://fh.onlinekurser.dk/

God fornøjelse!